Μανιταρόσουπα
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
μανιτάρια φρέσκα (μισό κιλό είναι αρκετά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα γάλα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τα μανιτάρια τα κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια και τα ρίχνουμε να σωταριστούν μαζί με το κρεμμύδι Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Ρίχνουμε 2 κούπες νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.