Μαρινάτη καλαμαροσαλάτα
2015-02-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
22/2/15
Μαρινάτη καλαμαροσαλάτα για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο θαλασσινό αλλά μισούν το τηγάνισμα τους. Μια εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο. Να ξέρετε πως την επόμενη μέρα, είναι ακόμη πιο νόστιμη.
Συστατικά
- ½ κιλό καλαμαράκια ροδέλες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλατοπίπερο
- 1/3 του φλιτζανιού ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα 2 ή στα 4, ανάλογα το μέγεθος
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα βρέχουμε με κρύο νερό και τα κρατάμε στην άκρη, στο σουρωτήρι.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα σκεπάζουμε και τα φυλάμε στο ψυγείο από 2 ώρες μέχρι και όλο το βράδυ, για να ενωθούν οι γεύσεις.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.