Μαρούλι με ξερά σύκα και σαλάμι αέρος
2013-06-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.μαρούλι ψιλ/νο
2φέτες σαλάμι αέρος με πάπρικα
3κ.σ.μυζήθρα χοντροτριμμένη
2κ.σ.καρύδια
3σύκα ξερά κομμένα στη μέση
Λάδι
Αλατοπίπερο
Balsamico
1/2ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα σύκα. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε στη φωτιά 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Βάζουμε το μαρούλι σε σαλατίερα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια, το σαλάμι, τα σύκα και την μυζήθρα. Σε βάζο με καπάκι ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.