Μαυρομάτικα φασόλια μαγειρευτό με πλατιά φασολάκια
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλν/νο
3φλ.ζωμός λαχανικών
1 ½ φλ.νερό χλιαρό
Αλατοπίπερο
2 ½ φλ.μαυρομάτικα φασόλια
1φλ.πλατιά φασολάκια
1κ.γλ.μπούκοβο
1/2φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το ζωμό , το νερό, αλατοπίπερο, τα πλατιά φασολάκια και τα μαυρομάτικα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο και το χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.