Μαυρομάτικα φασόλια Hoppin’ John
2014-01-01- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4 άτομα
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
1/1/14
…Δηλαδή μαυρομάτικα φασόλια! Σερβιρισμένα πάνω σε ρύζι και μαγειρεμένα με μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό (συνήθως αρκετά λιπαρό) , αλλά και διάφορα λαχανικά, θεωρούνται ως το τυχερό πιάτο της χρονιάς και γενικότερα ένδειξη ευημερίας καθώς συμβολίζουν τα κέρματα. Άρα ένα πλούσιο και γεμάτο πιάτο ή πορτοφόλι κατά συνέπεια, για την έναρξη της νέας χρονιάς. Μαυρομάτικα φασόλια Hoppin’ john και hopping για τα καλύτερα που έρχονται!
Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα*
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
80gr. Prosciutto, ψιλοκομμένο και ψημένο ελαφρά στο grill*
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
Μια πρέζα πιπέρι Cajun ή καγιέν ή ότι έχουμε
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσεχτικά να μην διαλυθούν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. *Τα μαυρομάτικα θέλουν περίπου 30 λεπτά βράσιμο και το prosciutto ούτε 3 λεπτά στο grill του φούρνου.