Μελιτζάνες με πέστο φουντουκιού ντομάτα και φέτα
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες κομμένες σε φέτες δια μήκος
Λάδι για τηγάνισμα
1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
150γρ.φέτα θρυματισμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
1φλ.βασιλικός φρέσκος
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.φουντούκια
2κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη
3σκελ.σκόρδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο multi και τα πολτοποιούμε. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε το ετοιμάζουμε μια μέρα πριν. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ σε ένα μπωλάκι βάζουμε την ντομάτα,τη φέτα ,λίγο λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα με κουταλιές από το πέστο και κουταλιές από το μείγμα ντομάτας.