Μελιτζάνες με σάλτσα μελιού
2013-07-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1κ.γλ.πάπρικα
1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη
1κ.σ.μέλι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε λίγο το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το καγιέν και το τσίλι. Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε όλα μαζί 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.