Loader

Μελιτζάνες με σάλτσα μελιού

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Λάδι

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.πιπέρι καγιέν

1κ.γλ.πάπρικα

1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη

1κ.σ.μέλι

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε λίγο το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το καγιέν και το τσίλι. Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε όλα μαζί 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *