Μελιτζανοπίλαφο καλοκαιρινό
2013-08-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.δυόσμο
1φλ.χυμός από φρέσκιες ντομάτες
1φλ.ρύζι για πιλάφι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε 7-8 λεπτά μέχρι να μακαλώσουν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1-2φλ.νερό. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.