Μοσχάρι με κρεμμύδια στη γάστρα
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μοσχάρι σε κύβους
1/2κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
Λίγο αλεύρι
200ml άσπρο κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλευρώνουμε τους κύβους του κρέατος και τους σωτάρουμε σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι που έχουμε ρίξει λάδι. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα παντού. Ρίχνουμε τότε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε 5-10 λεπτά και τα μεταφέρουμε στη γάστρα. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο νεράκι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε στους 220C για 1 1/2ώρα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές κυδωνάτες που έχουμε βράσει λίγο πρίν.