Μοσχαράκι Δράμας με κερήθρα μέλισσας
2013-08-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
22/8/13
Σήμερα πρώτο τραπέζι μετά τις διακοπές ,σε ένα φίλο και μέσα στα πλαίσια της καινούργιας μου διατροφής (light & gourmet) και της έλλειψης προϊόντων από ψυγείο, ντουλάπια και τα σχετικά, έπρεπε να ψαχτώ λίγο παραπάνω.
Συστατικά
600γρ.μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1κομμάτι κερήθρα ή 1κ.σ.μέλι
2 πιπεριές της αρεσκείας μας κομμένες σε λωρίδες
1 ½ φλ.χυμός φρεσκοτριμμένης ντομάτας ή πελτές ή άλλη σάλτσα που έχουμε
1/2κ.γλ.κάρυ σκόνη
1κ.γλ.θυμάρι
1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/3φλ.ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
½ ποτήρι του νερού κρασί, ότι έχουμε
Φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί ελαφρώς και ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε την κερήθρα και πασπαλίζουμε με το κάρυ και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι ίσα να τα καλύψει. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του σκεύους μας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πάνω σε ρυζάκι της αρεσκείας μας και γαρνίροντας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσαρμογή συνταγής :
http://funke-koleosho.blogspot.gr/2013/08/assorted-meat-spicy-pepper-sauce.html