Μοσχαράκι λεμονάτο με ελιές
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
700γρ.μοσχάρι ελιά σε κύβους
Λάδι
1κλωναράκι θυμάρι
1/2φλ.κρασί λευκό
2λεμόνια- το χυμό τους
Αλατοπίπερο
4πιπεριές κέρατο ολόκληρες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Λίγο αλεύρωμα για το αλεύρωμα του κρέατος
15ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1κ.γλ.τζίντζερ
Φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα. Αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και το θυμάερι. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το κρέας μας και σιγοβράζουμε 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρυζάκι ή πουρέ και τη σαλτσούλα του.