Μπακαλιάρος τηγανητός με πράσινη σαλάτα κάππαρης
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπακαλιάρος γύρω στα 800γρ. κομμένος σε ροδέλες
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Αλατοπίπερο
Λάδι
2φλ.φρέσκια πράσινη σαλάτα
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/νη
2κ.σ.κάππαρη
1μικρό αγγούρι ψιλ/νο
1πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1κ.σ.πάστα σκόρδου
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
Ξύδι και χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα με την πιπεριά, την κάππαρη,τον άνιθο, το αγγούρι, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε λάδι, ξύδι, το χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου και το αλατοπίπερο και τα ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα , ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τον μπακαλιάρο.