Μπακαλιάρος τηγανιτός με σκορδάτη σάλτσα
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1200γρ.μπακαλιάρος κομμένος σε ροδέλες
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Λάδι
4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Χυμό 2 λεμονιών
1κ.σ.κορν φλάουρ
1κ.σ.ρίγανη
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού πριν προλάβει να σκουρύνει το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαιντανό. Αφήνουμε να απορροφήσει τα πολλά υγρά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο ζεστό νερό και το συμπληρώνουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας διαρκώς να πάει παντού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Βάζουμε τις ροδέλες του ψαριού σε μια σακούλα και ρίχνουμε μέσα αλεύρι και αλατοπίπερο. Ανακινούμε καλά να πάει παντού. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε ζεστά τα μπακαλιαράκια και από πανω ρίχνουμε κουταλιές από τη σαλτσούλα μας.