Μπαρμπούνια με σάλτσα σαβόρο
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μπαρμπούνια ή κουτσομούρες
Αλεύρι
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
1φλ.κρασί λευκό
2φύλλα δάφνης
1κ.σ.δενδρολίβανο
1σκελ.σκόρδο κομμένη σε φέτες
Αλατοπίπερο
1/4φλ.ξύδι από κόκκινο κρασί
1κ.γλ.κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 30 λεπτά περίπου. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη δάφνη, το αλατοπίπερο, το κύμινο και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί μαζί με τις σταφίδες και το ξύδι μόλις απορροφηθεί λίγο το κρασί. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε στο μάτι για περίπου 5-6 λεπτά ακόμα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια σε καυτό λάδι. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα ψάρια και σερβίρουμε αμέσως.