Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο
2016-12-14- Ποσότητα: 12-15 μεγάλα τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
25/12/16
Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο για ένα νόστιμο, σπιτικό σνακ που θα αγαπήσετε. Ελαφριά και αφράτα, με πλούσια γεύση σε κάθε μπουκιά. Καταπληκτικό ορεκτικό ή/ και συνοδευτικό για κρύο κρασί αφού τέτοιες μέρες όλο και κάποιον δεχόμαστε σπίτι.
Συστατικά
- 1 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- 100gr. Βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Σουσάμια, σπόρια ή ότι άλλο θέλουμε για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το baking powder και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ενιαία, θρυμματιστή υφή.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το γάλα, το δενδρολίβανο, το κύμινο και το τυρί και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Ακουμπάμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την πιέζουμε ελαφρά. Την καλύπτουμε με ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα και το ανοίγουμε με το πλάστη σε μακρόστενο σχήμα, πάχους ½ εκατοστού.
Βήμα 3
Την κόβουμε με μεγάλα κουπ πατ, σχήματος της αρεσκείας μας και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Αλείφουμε με το λάδι την επιφάνεια τους και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμια ή/ και σπόρια της επιλογής μας.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 16-18 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και φυλάμε τα υπόλοιπα σε αεροστεγή συσκευασία.