Μπριζόλες με πιπεριές jalapeno και μέλι
2013-12-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/12/13
Αν ήμουν σίγουρη ότι δεν θα λογοκριθώ, θα έβαζα τίτλο, μπριζόλες με πιπεριές jalapeno και μέλι του αγοριού μου (πολύ μεγάλος έρωτας λέμε), μιας και το χοιρινό είναι στο σπίτι μας, αποκλειστική του προτίμηση, αλλά προτίμησα να είμαι πιο διακριτική..χεχεχε. Δοκιμάστε τες σύντομα και όλη η αύρα από το Μεξικό θα έρθει σπίτι σας ή τουλάχιστον θα πάτε εσείς εκεί μέσα από την γεύση της πιπεριάς και του σκόρδου!
Συστατικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή ότι προτιμάμε
½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά jalapeno ή άλλη αντίστοιχη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και τα χτυπάμε καλά. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε καθαρή σακούλα τροφίμων και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε τη σακούλα και την ανακινούμε να πάνε παντού τα υλικά.
Βήμα 2
Τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και την επόμενη τις τινάζουμε ελαφρά από την μαρινάδα και τις ακουμπάμε σε σχάρα που έχουμε βάλει μέσα σε ταψάκι μαζί με λίγο νερό. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200C για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα από την άλλη πλευρά κατά διαστήματα.
Βήμα 3
Αν δούμε ότι στεγνώνουν αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με λίγη από τη μαρινάδα. Τις σερβίρουμε ζεστές με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.culinaryhill.com/grilled-pork-chops-with-honey-jalapeno-marinade/