Loader

Μπριζόλες σερβιρισμένες στη λαδόκολλα

2014-04-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

30/3/14

Μπριζόλες σερβιρισμένες στη λαδόκολλα η σημερινή μας πρόταση γιατί εκτός από ευπαρουσίαστη , η λαδόκολλα τραβάει και την περίσσια λαδιού ή λιπαρών χωρίς να χαλάει τη γεύση του φαγητού μας. Κάντε μια δοκιμή, σήμερα κιόλας που είναι Κυριακή και το τραπέζι μας, ζητάει κρεατάκι αλλά το σώμα μας λιγότερο κόπο και χρόνο για να ξεκουραστούμε.

mprizolesladokolla (1) mprizolesladokolla (6)

Συστατικά

  • 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κρεμμύδι σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Spray λαδιού με peperoncino ή μια πρέζα τσίλι σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το σκόρδο, τη σκόνη κρεμμυδιού, το θυμάρι , λίγες σταγόνες από το spray λαδιού ή το τσίλι και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και ακουμπάμε τις μπριζόλες απ’ όλες τις πλευρές να κολλήσει πάνω τους το αρωματικό μείγμα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο μέχρι να λιώσει το δεύτερο και τοποθετούμε στο κέντρο τις μπριζόλες και τις αφήνουμε 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά να «καψαλιστούν». Αν πιτσιλάνε πολύ τα υγρά από το τηγάνι μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι.

Βήμα 3

Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις ακουμπάμε αμέσως σε λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε εξτρά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *