Μπριζόλες σκορδοψημένες
2016-01-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
11/1/16
Μπριζόλες σκορδοψημένες, απλά, λιτά και αντρίκια. Για τον άντρα μου που είναι λάτρης των λίγων υλικών και απλών υλικών. Φαϊ στο πι και φι.
Συστατικά
- 2 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο
- Αλατοπίπερο
- 8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπρώνουμε τις μπριζόλες και τις ακουμπάμε σε φαρδύ τηγάνι με καπάκι μαζί με λίγο από το λάδι. Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Συμπληρώνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει με το λαδάκι του.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες τηγανητές ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σκορδόλαδο από το τηγάνι.