Loader

Μπρόκολο ογκρατέν με καπνιστό Βερμίου

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

3φλ.μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε φουντίτσες

Βούτυρο για το ταψί

1σκελ.σκόρδο

300γρ.καπινστό τυρί σε φέτες

100γρ.γκούντα τριμμένο

200γρ.γιαούρτι

1κ.σ.πάπρικα

Αλατοπίπερο

200ml κρέμα γάλακτος

3αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και κόβουμε το σκόρδο στη μέση. Περνάμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με αυτό και απλώνουμε εκεί τα φουντάκια του μπρόκολου. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και διασκορπίζουμε το γκούντα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μαζί με λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και στρώνουμε τις φέτες του καπνιστού τυριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *