Μυρωδάτα κουλουράκια με ταχίνι
2015-04-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 25 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 18λ
- Έτοιμο σε: 23λ
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
8/4/15
Μυρωδάτα κουλουράκια με ταχίνι και μέλι για ένα νηστίσιμο γλύκισμα που θα σας αποζημιώσει για την προσπάθεια νηστείας αυτή τη χρόνια.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι σουσάμι
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1φλιτζάνι αλεύρι αμύγδαλου ή αμυγδαλόψιχα πολύ καλά τριμμένη
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/3 του φλιτζανιού μέλι
- 1/3 του φλιτζανιού ταχίνι
- ½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες ή άλλο ξερό φρούτο της αρεσκείας μας
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αμύγδαλο, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το ginger. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το μέλι και τη βανίλια.
Βήμα 2
Ενώνουμε τα δυο μείγμα και προσθέτουμε πρώτα τις σταφίδες και έπειτα το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια.
Βήμα 3
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, όπως ένα καρύδι με το τσόφλι. Τα περνάμε από το σουσάμι που το έχουμε ρίξει σε βαθύ πιάτο και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 16-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελεία και μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.