Μυρωδάτοι γίγαντες με μυζήθρα
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
1κρεμμύδι
1πράσο
2κρεμμυδάκια φρέσκα
150γρ.σπανάκι
1/2ματσάκι άνηθος
10λιαστές ντομάτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.μυζήθρα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο καθαρό νερό και τους ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Θέλουν περίπου 1 ωρίτσα. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, τα πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο στο multi. Χοντροκόβουμε το σπανάκι με τα χέρια μας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε όλα τα χορταρικά μας να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από το μάτι. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ολόκληρες και την μυζήθρα. Μόλις βράσουν οι γίγαντες τους σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το ζουμάκι τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα πυρεξάκι ή ταψάκι και ρίχνουμε και το μείγμα χορταρικών που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Τρώγεται ωραία ζεστό άλλα και χλιαρό.