Μωβ πατάτες με κριθάρι και chilli sauce με μέλι
2014-06-09- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/6/14
Μωβ πατάτες με κριθάρι και chilli sauce με μέλι. Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο, σαν συνοδευτικό, σαν σαλάτα ή όπως αλλιώς προτιμάτε. Από όποιο υλικό και να ξεκινήσετε να ψάχνετε για τα θρεπτικά συστατικά, είναι ένα πιάτο πραγματικά υπερτροφή.
Συστατικά
Για την sauce:
3 κουταλιές της σούπας chilli sauce
3 κουταλιές του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για το πιάτο με τις πατάτες:
300gr. Μωβ πατάτες (ψητές ή βραστές, κομμένες σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες)
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθάρι
4 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο (αν το σερβίρουμε σαν σαλάτα)
2 κουταλιές της σούπας ψίχα πασατέμπο
¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για την sauce: Χτυπάμε στο multi ή ανακατεύουμε πολύ καλά σε μπολ όλα τα υλικά. Το σερβίρουμε κυρίως πάνω σε ωμές σαλάτες, όπως λάχανο, καρότο, αγγούρι ή πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως iceberg, σπανάκι κ.α. και καταναλώνουμε αμέσως, ώστε να παραμείνουν τραγανές. Το φυλάμε στο ψυγείο πολλές πολλές μέρες.
Βήμα 2
Για το πιάτο με τις πατάτες και το σερβίρισμα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά , κρατώντας τη μισή ψίχα πασατέμπο και τα μισά chives για το τέλος.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από την sauce, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου ή το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον ώστε να την σερβίρουμε δροσερή.