Ντάκος με κοπανιστή Μυκόνου
2013-06-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μεγάλοι ντάκοι
2μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.ρίγανη
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
150γρ.κοπανιστή Μυκόνου
1-2κ.σ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βρέχουμε με νεράκι τους ντάκους και τους σπάμε με τα χέρια. Τους βάζουμε σε σαλατιέρα και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης. Ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και ακουμπάμε κουταλιές από την κοπανιστή στο πάνω μέρος της σαλάτας για να σερβίρουμε.
Ντάκος με κοπανιστή Μυκόνου