Ντομάτα κονσέρβας σε βάζο
2015-09-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/9/15
Η καλύτερη εποχή για να αποθηκεύσουμε ζουμερές και ώριμες ντομάτες σε χαμηλή τιμή , ετοιμάζοντας ντομάτα κονσέρβας σε βάζο. Εμένα μου προέκυψαν μπόλικες από το χωριό, όπου λόγω μικρών καλοκαιρινών αποδράσεων δεν καταναλώθηκαν. Τι καλύτερο λοιπόν από φρέσκο, ζουμερό ντοματάκι για τα μαγειρευτά μας, 1000 φορές καλύτερο από το αγοραστό και λίγα λέω.
Συστατικά
- 10-12 μέτριες ώριμες ντομάτες
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ, πετώντας τα σκληρά κομμάτια.
Βήμα 2
Ραντίζουμε το βάζο με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τις ντομάτες με τα χέρια μέσα στο βάζο πιέζοντας καλά, να μην μένουν κενά.
Βήμα 4
Κλείνουμε τα βάζα αεροστεγώς και φυλάμε σε ξηρό και δροσερό μέρος για 2-3 ημέρες. Τις χρησιμοποιήσουμε όπως και τα κλασικά ντοματάκια κονσέρβας.