Ντομάτες γεμιστές με pesto τρούφας
2015-09-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
18/9/15
Ντομάτες γεμιστές με pesto τρούφας και αυγό για μια mini-gourmet μπουκιά. Αφού η φτώχια θέλει καλοπέραση τουλάχιστον να καλοπερνάει το στομάχι μας.
Συστατικά
Για το pesto με λάδι τρούφας(1 φλιτζάνι):
1 ½ φλιτζάνι φύλλα ρόκας
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
¼ του φλιτζανιού καρύδια
¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας λευκό balsamico
1/3 του φλιτζανιού λάδι αρωματισμένο με τρούφα ή ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για τις ντομάτες:
4 μέτριες ντομάτες
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας από το pesto
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το pesto: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi αφήνοντας τελευταίο, το οποίο προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με λεία υφή. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο, balsamico ή ελαιόλαδο, αν θέλουμε πιο ρευστή υφή.
Βήμα 2
Για τις ντομάτες: Αδειάζουμε τις ντομάτες όπως τις ετοιμάζουμε για τα γεμιστά και τις αναποδογυριζουμε να στραγγίξουν τα πολλά υγρά. Τις αναποδογυρίζουμε ξανά και γεμίζουμε με μια κουταλιά pesto στην κάθε ντομάτα.
Βήμα 3
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι αντικολλητικό ή ταψάκι με θηκάκια ή ετοιμάζουμε εμείς θήκες από αλουμινόχαρτο για να σταθούν οι ντομάτες όρθιες.
Βήμα 4
Σπάμε ένα αυγό στο κέντρο κάθε ντομάτας και πασπαλίζουμε με μια κουταλιά τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά περίπου ή ανάλογα πόσο ψημένο θέλετε το αυγό σας.
Βήμα 5
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας, επιπλέον pesto και φρυγανισμένο ψωμί.