Ορτύκια κρασάτα με μυρωδικά
2015-09-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
5/9/15
Ορτύκια κρασάτα με μυρωδικά γιατί αρέσουν στον άντρα μου και προσπαθώ να τα μαγειρεύω σε διάφορες παραλλαγές. Στο σημερινό πιάτο προσθέτουμε επιπλέον κρασάκι ή μυρωδικά ανάλογα τα γούστα και ετοιμάζουμε ένα φαγητό για μερακλήδες.
Συστατικά
- 4 ορτύκια καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- Χυμό ½ λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε καλά τα ορτύκια και τα κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Τα ακουμπάμε ανοιχτά σε πιατέλα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και μπόλικο αλατοπίπερο. Αν θέλουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Πασπαλίζουμε τα ορτύκια με το μείγμα μυρωδικών και με καθαρά χέρια το αλείφουμε να πάει παντού.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ και φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε τα ορτύκια από όλες τις πλευρές , μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με σάλτσα από το σκεύος και συνοδευτικό της επιλογής μας.