Πένες με σαρδέλες κονσέρβας
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1κρεμμύδι ψιλ/νο
10ελιές Καλαμών ,χωρίς κουκούτσι και ψιλ/νες
1κ.σ.κάππαρη
1/2ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
Χυμό 1 λεμονιού
Μπούκοβο
Αλατοπίπερο
2-3κ.σ.λάδι
1κονσέρβα σαρδέλες σε λάδι ,χωρίς το κόκαλο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι από τις σαρδέλες και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το σιγοψήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.