Loader

Πίτα του βοσκού με φακές

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

6μέτριες πατάτες βρασμένες

1/4φλ.βούτυρο λιωμένο

1φλ.γάλα

Πουρές από 1 κεφάλι σκόρδο*

Αλατοπίπερο

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ

1 ½ φλ.φακές

4κ.σ.λάδι

2μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κ.σ.δενρολίβανο ψιλ/νο

1κ.σ.θυμάρι

1φλ.ντοματάκια κομμένα σε κυβάκια φρέσκα ή κονσέρβα

Μια πρέζα ζάχαρη

2φλ.σπανάκι φρέσκο ψιλ/νο

1/3φλ.μαϊντανός ψιλ/νος

2κ.γλ.worcestershire sauce

2κ.γλ.μέλι

1κ.γλ.μπούκοβο

Λάδι

Αλατοπίπερο

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί και το ψήσιμο και λίγο λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις πολτοποιούμε και τις κάνουμε πουρέ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και κρατάμε τον πουρέ στην άκρη. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις φακές. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, όπως θα μαγειρεύαμε κανονικά ένα φαγητό με φακές, μαζί με 3 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά. Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τις φακές. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τον πουρέ και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρυγανιά. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *