Loader

Παντζαροσαλάτα με ρέγγα

2014-05-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

9/6/14

Παντζαροσαλάτα με ρέγγα. Μια παραλλαγή της σαλάτας παντζαριών, πικάντικη, δροσερή, πρωτότυπη, που απέχει μακράν από κάθε κλασική παντζαροσαλάτα. Ιδιαίτερη γεύση και ίσως όχι για όλα τα γούστα, μα πραγματικά αξίζει της δοκιμής ακόμα και από τους πιο δύσκολους.

pantzarosalata (1) pantzarosalata (6)

 

Συστατικά

  • 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 του φλιτζανιού καπνιστή ρέγγα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρίταμο τουρσί
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Αγγουράκια τουρσί, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια ,όπως και τα παντζάρια.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο καθαρισμένο και το χυμό λεμονιού και το πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσει. Προσθέτουμε το μήλο, τα παντζάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Το αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή, γαρνίροντας με ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *