Παντζαροσαλάτα της Αφροδίτης
2013-07-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό παντζάρια
1 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή περισσότερο αν προτιμάτε)
Αλάτι – πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
*Παντάρι κατά την μυθολογία έτρωγε η Αφροδίτη για να διατηρεί την ομορφιά της
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με αυτό τα παντζάρια. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα καρύδια. Καλή σας επιτυχία