Παντζαρόφυλλα σαλάτα με πράσινες ελιές
2014-11-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/12/14
Παντζαρόφυλλα σαλάτα με πράσινες ελιές. Τα χόρτα που βρίσκονται στην κορυφή από τα αγαπημένα μας παντζάρια, είναι εξίσου νόστιμα με αυτά και διόλου ευκαταφρόνητα. Από απλά βρασμένα χόρτα παντζαριών με μπόλικο λεμόνι και λάδι, μέχρι τη σημερινή μας συνταγή, ότι κι αν επιλέξετε, μην τα υποτιμήσετε καθόλου. Είναι σκέτο γλύκισμα.
Συστατικά
- ½ κιλό παντζαρόφυλλα
- Φλούδα από ½ πορτοκάλι
- ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Ξύδι της επιλογής μας για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα παντζαρόφυλλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
Βήμα 2
Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Διασκορπίζουμε από πάνω τις ελιές ψιλοκομμένες και αν θέλουμε ψιλοκόβουμε και λίγη από τη φλούδα του πορτοκαλιού ή την πετάμε.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι και κάποιο μυρωδικό ξύδι της αρεσκείας μας. Επίσης μπορούμε να διασκορπίζουμε από πάνω αμυγδαλόψιχα φιλέ ή φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα.