Loader

Πασχαλινή ρώσικη σαλάτα με ζυμαρικά

2014-04-09
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

9/4/14

Πασχαλινή ρώσικη σαλάτα με ζυμαρικά , μια ακόμη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι από το ZannetCooks. Μια παραλλαγή της κλασικής ρώσικης σαλάτας που γίνεται συνήθως με πατάτα που ενδείκνυται και για τους μικρούς μας φίλους. Απέρριψα το κρεμμυδάκι για αυτό ακριβώς το λόγο αλλά και για να έχει μια πιο ελαφριά και δροσερή γεύση, αφού το Πάσχα το τραπέζι έχει αρκετά άλλα εδέσματα που όσο να πεις το επιβαρύνουν. Επιπλέον χρησιμοποιούμε τα κόκκινα τσουγκρισμένα αυγά μας, που λίγο πολύ προσπαθούμε να τα αξιοποιούμε εύγευστα κάθε χρόνο.

pastarussiansld (2) pastarussiansld (4)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά , κατεψυγμένα
  • 1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 150gr. Γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά και ανάμικτα λαχανικά για 10 λεπτά (ή όσο αναγράφουν οι συσκευασίες), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ραντίζουμε με το μισό λάδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το dressing γιαουρτιού και ανακατεύουμε. Την φυλάμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι για να σερβίρουμε μόνη της ή πάνω σε φύλλα πράσινης σαλάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *