Πατάτες κυμινάτες γεμιστές με μανιτάρια
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2πατάτες βρασμένες
2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.σ.μουστάρδα
Αλατοπίπερο
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.σ.κύμινο
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
4κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και αδειάζουμε από την ψίχα τους να τις κάνουμε σαν βαρκούλες. Τις ακουμπάμε σε πυρεξάκι. Ανακατεύουμε το βούτυρο, την μουστάρδα, αλάτι και το κύμινο και αλείφουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες μας. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με κουταλιές από το μείγμα μανταριών την επιφάνεια από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ψήνουμε 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C , μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι μας. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.