Πατάτες με σάλτσα πράσου και μυζήθρα
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1πράσο ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Λάδι για τηγάνισμα
Μυζήθρα για το σερβίρισμα
1/2κ.σ.πολτός πιπεριάς ή μπούκοβο
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατίζουμε τα κυβάκια πατάτας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα τον πολτό πιπεριάς ή το μπούκοβο. Μόλις μείνει με το λαδάκι του το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Περιχύνουμε με το σοταρισμένο πράσο και σερβίρουμε.