Loader

Πατατοσαλάτα multicolore με pesto

2014-06-10
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 12λ
  • Έτοιμο σε: 32λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

25/6/14

Πατατοσαλάτα multicolore με pesto η σημερινή μας πρόταση και όπως βλέπετε το αφιέρωμα στην μωβ πατάτα βασίζεται πέρα από τη γεύση, στο χρώμα. Αυτό που γεμίζει το μάτι και τη ζωή μας, αλλάζει την διάθεση και φυσικά μας χορταίνει. Χρώμα στη ζωή, χρώμα και στο πιάτο μας.

movpatatosalatapesto (4) movpatatosalatapesto (6)

Συστατικά

  • 3 μέτριες μωβ πατάτες ή κανονικές
  • 10 μίνι καλαμπόκια, από βάζο
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • ¼ του φλιτζανιού pesto, έτοιμο ή σπιτικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψίχα ηλιόσπορου
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο, κατά βούληση για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε για 10-12 λεπτά σε μπόλικο, αλατισμένο νερό που βράζει.

Βήμα 2

Τις σουρώνουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες και όπως είναι ζεστές τις ανακατεύουμε με το pesto. Ρίχνουμε τα καλαμπόκια κομμένα σε 3 ή στα 4 και τον μισό ηλιόσπορο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα ή βαθύ πιάτο που έχουμε απλώσει την ρόκα.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ελαιόλαδο για να σερβίρουμε το πιάτο, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να συμπληρώσουμε συνοδευτικά, κάποιο αλλαντικό της επιλογής μας, όπως γαλοπούλα, prosciutto, chorizo κ.α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *