Πατατόπιτσα μεσογειακή
2013-07-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2πατάτες βρασμένες και λιωμένες
1 ½ φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3κ.σ.λάδι
1κ.γλ.αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ
3κ.σ.πέστο
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
12ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
15ντοματίνια κομμένα στη μέση
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
1φλ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Την αλείφουμε με το πέστο και από πάνω διασκορπίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το τυρί γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.