Πατατόσουπα λεμονάτη με ψητές πιπεριές
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νες
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.γλ.κύμινο
3μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κόλιαντρο σκόνη
3φλ.ζωμός λαχανικών
Χυμό 1 λεμονιού
1μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και τον κόλιαντρο. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά και στο μισό ρίχνουμε τις πιπεριές. Αφού κρυώσει λίγο μεταφέρουμε στο multi την μισή και την πολτοποιούμε. Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού να πάρει μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Την σερβίρουμε ζεστή.