Πελτές φράουλας
2014-06-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
7/6/14
Πελτές φράουλας ή αλλιώς το αγγλικό curd φρούτων. Ένα μείγμα μεταξύ mousse και μαρμελάδας, για άλειμμα ή για γέμιση σε διάφορα επιδόρπια. Μιας και η εποχή βοηθάει με την αφθονία φράουλας σε πολύ χαμηλή τιμή στην αγορά, σας ετοίμασα τον δικό μου πελτέ φράουλας που αν δεν τον φάτε με το κουτάλι μόλις ετοιμαστεί μπορείτε να τον βάλετε πάνω από κρέμες, παγωτά, βάφλες, κρέπες και ότι άλλο βάζει ο νους σας.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 1-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκές είναι οι φράουλες
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 ½ κουταλιές του γλυκού corn flour
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα κάνουμε πουρέ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour με το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Το μεταφέρουμε στο multi με τον πουρέ και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει και κατεβάζουμε το σκεύος από το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.