Πικάντικα μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα Κρήτης
2013-06-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
16 μανιτάρια λευκά
τσίλι σκόνη ή από βαζάκι
70 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης
1 κ. σούπας μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Με μία καθαρή πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα. Αφαιρούμε από τα μανιτάνια το κοτσάνι και περιχύνουμε με λεμόνι τα κεφάλια, που πλέον είναι σαν στρογγυλές βαρκούλες. Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε όπως και τα κοτσάνια των μανιταριών. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς . Αποσύρουμε και τους προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα τριμμένη. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση, προσθέτουμε λίο αλάτι και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, στους 180ºC μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί και αποσύρουμε. Καλή σας επιτυχία