Πικάντικα tacos με κουνουπίδι
2014-11-17- Κουζίνα: Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4 tacos
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
19/11/14
Πικάντικα tacos με κουνουπίδι ,συνεχίζοντας και σήμερα με τα tacos γενικά και με τις χορτοφαγικές επιλογές για το σερβίρισμα τους, ειδικά. Συνδυάζουμε όσπρια και λαχανικά, σε ένα γευστικό αποτέλεσμα, πρωτότυπο, νόστιμο και θρεπτικό. Κοινώς βλέπουμε (κάποιοι από εμάς) με άλλο μάτι, κάποια τρόφιμα που ως τώρα παραμελούσαμε ή σνομπάραμε, όπως τα ρεβίθια ή το κουνουπίδι.
Συστατικά
- 4 πίτες για tacos
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
- ½ φλιτζάνι hot sauce για tacos ή κέτσαπ πικάντικη
- 1 αβοκάντο
- Χυμό από 1lime
- Ξύσμα από ½ lime
- Μια σκελίδα σκόρδο
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
- Αλατοπίπερο
- Λάχανο της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια με τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και την hot sauce. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi την ψίχα του αβοκάντο με το γιαούρτι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα lime και λίγο αλατοπίπερο. Φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ελαφρά τα tacos να μαλακώσουν και τα γεμίζουμε με το μείγμα ρεβιθιού-κουνουπιδιού. Για να σερβίρουμε τα ακουμπάμε πάνω σε μπόλικο ψιλοκομμένο λάχανο ή κάποια λαχανοσαλάτα της επιλογής μας και διασκορπίζουμε από πάνω τη sauce γιαουρτιού.