Πικάντικος λεμονάτος αρακάς με αγκινάρες
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.αρακάς
5καρδιές αγκινάρας
4κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Χυμό 2 λεμονιών
Λάδι
Αλατοπίπερο
1.2κ.γλ.μπούκοβο
1/2ποτ.κρασιού λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνω λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σωτάρω,τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτω τον αρακά και ανακατεύω 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τον χυμό λεμονιού,το μπούκο,τον άνιθο και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνω νεράκι και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω και τις αγκινάρες και σιγοβράζω μισή ωρίτσα αν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος ή μια αν είναι φρέσκος. Σερβίρω πασπαλισμένο με μπόλικο ψιλοκομμένο άνιθο.