Πιπεριές με τόνο και φάβα
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2χρωματιστές πιπεριές κομμένες κατά μήκος στη μέση
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρή ντομάτα ψιλ/νη
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1κονσέρβα τόνο στραγγισμένη
Χυμός 1 λεμονιού
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1κ.σ.ξύδι
1κ.γλ.πάπρικα
2φλ.φάβα βρασμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τη φάβα, την πιπεριά κέρατο, τη ντομάτα, τον τόνο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις κομμένες πιπεριές για 4 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με το μείγμα φάβας και σερβίρουμε.