Πορτοκαλόπιτα from Marina
2013-08-26- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
- 250 γρ. φύλλο κρούστας
- 1 γιαουρτι 2%
- 4 αυγα
- 1 φλ. λάδι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπεϊκιν
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το μείγμα σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε το φύλλο με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομματάκια και τα τσαλακώνουμε. Ενώνουμε το μείγμα με το φύλλο μας και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 C ή μέχρι να ροδίσει η πορτοκαλόπιτά μας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα από το πορτοκάλι μας. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει το σιρόπι μας. Όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτά μας την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια την χαράσουμε και ρίχνουμε το σιρόπι μας χλιαρό.