Πρασάτο καλάμαρι
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
20 μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα ολόκληρα
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1/2φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Σβήνουμε με το κρασί και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε μέσα τα καλαμαράκια και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να μεινουν με τη σαλτσούλα τους