Πρασοτυρόπιτα με χυλό
2013-06-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4πράσα κομμένα σε ροδέλες
150γρ.φέτα θρυμματισμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
1/2φλ.αλεύρι
1πρέζα αλάτι
2αυγά χτυπημένα
3/4φλ.γάλα
1κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα πράσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Εναλλακτικά τα στρώνουμε σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Διασκορπίζουμε πάνω τους τη φέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το χυλό με τελευταίο το αλεύρι για να μην σβωλιάσει. Περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.