Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα
2014-11-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/11/14
Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα για όσους συμπαθούν τα συγκεκριμένα όσπρια και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους σερβιρίσματος και μαγειρέματος ή για όσους δεν τα εκτίμησαν ποτέ. Ιδού η ευκαιρία.
Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
¼ του φλιτζανιού ξερά φρούτα της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα σύκα και κεράσια)
¼ του φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού πλούσια σος ταχίνι
Αλατοπίπερο
1 ματσάκι ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως πάνω σε ρόκα, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον λάδι ή χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Μπορούμε επίσης να το σερβίρουμε μαζί με ρύζι λευκό ή σαν χορτοφαγική γέμιση για σαντουϊτς , πιέζοντας πρώτα ελαφρά τα ρεβίθια με πιρούνι, για να κάτσουν ομοιόμορφα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες ψωμιού.