Ρεβύθια με σπανάκι
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
550 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια |
5 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο και στραγγισμένο |
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο κρεμμύδι |
1 κουταλιά ελαιόλαδο |
1½ κουταλιά τζίντζερ σε σκόνη |
1½ κουταλάκι μαύρη ζάχαρη |
1½ κουταλάκι κάρι σε σκόνη |
1/3 κουταλάκι αλάτι |
1/2 φλιτζάνι νερό |
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το κάρι για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το νερό, το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Καλή σας επιτυχία