Loader

Ρεβύθια στη γάστρα με πανσέτες και μανιτάρια portobello

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  


400γρ.ρεβύθια
800γρ.πανσέτες
200γρ.μανιτάρια Portobello
2 μέτρια κρεμμύδια
1φλ.λάδι
3 σκελ.σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
2κ.σ. ζάχαρη
2κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε στην άκρη το υγρό που έβρασαν. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τοποθετούμε τα ρεβύθια στη γάστρα και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη δάφνη. Βάζουμε τις πανσέτες μας πάνω από τα υλικά και σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το κρασί, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτό το φαγάκι μας. Ρίχνουμε και 1-2 φλιτζάνια από το νερό που βράσανε τα ρεβύθια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ώρες στους 200C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *