Ριζότο κουνουπιδιού με ρεβίθια και κάρυ
2013-07-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια
3κ.σ.λάδι
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κ.γλ.κύμινο
1ντομάτα κομμένη σε κύβους
1φλ.ρεβύθια βρασμένα
1φλ.αρακάς
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1κ.γλ.κουρκουμάς
2κ.γλ.κόλιαντρο σκόνη
2κ.γλ.garam masala
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κουνουπίδι στο multi και το θρυμματίζουμε. Το κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο και το κύμινο. Σοτάρουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, το καγιέν, το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά και τη σκόνη κόλιανδρου. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα 2 λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά και το κουνουπίδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε τον αρακά και σιγομαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, συμπληρώνουμε λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με το garam masala, σερβίρουμε σε πιάτα και διακοσμούμε με μπόλικο μαϊντανό.