Ριζότο με πράσινα φασολάκια και γλυκάνισο
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 17λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι Αρμπόριο
Λάδι
Αλατοπίπερο
3φλ.ζωμός λαχανικών
1/2φλ.φασολάκια πράσινα στρογγυλά
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.γλυκάνισος κοπανισμένος
Παρμεζάνα τριμμένη και άνιθος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει λίγο σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον γλυκάνισο και την πάπρικα. Προσθέτουμε τα φασολάκια. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει, όχι παραπάνω από 2 κουταλιές τη φορά. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά σε κλειστό μάτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον άνιθο και την παρμεζάνα.